stalker saya..wooaahh

Friday

join group baru la..


tadi aku jengah jengah la kt gengblogger kot kot ada citer yang boleh menarik perhatian aku.eh berguna jugak gengblogger ni lagi ramai n banyak entry aku leh stalker.banyak idea gak nak tulis.tapi blog ni agak lambat  ket la nak kesan entry someone.tak macam facebook,kau buka jek account fb dah terpapar status kawan2 kau naik..nak comment ke nak like ke nak buzz ke nak no tepon ke semua cepat,laju,eh tak, no tepon tak da dalam list,,ok.
tapi ok la blog pon fun what..leh tulis panjang2.n paling my second diary hidup haku tau.okokokokh..
ok,sambung.
macam boleh buat aku rasa woaah woahh puji "tabip" spring la wehh kalau aku suka baca blog someone.tapi banyak aku baca entry kawan2 yang aku kenal la.senang kalau KAU NGUMPAT AKU KE AKU AWAL2 DAH ATTACK KAU TAU,hahaha,tak.gurau ja..
hmm kebayakan entry diaorang memang bermanfaat la kan,rasa macam tak payah baca surat khabar la trus klik klik gengblogger,search mane blog yang kau suka n kau sila baca entry mereka,,focus,ketawa sorang2,n rajin sila comment entry dorang.ye,saya memang suka buat keja lagha macam ni,wakakakaka,
ok.paham??
terus aku dapat infomasi,,,
~hm tak macam blog aku semua tentang my life..totally my life..~
ngan dunia sendiri jek,macam tak best kan. kan kan,?erkkk,,,,,:((

alah at least followers aku dah makin bertambah,eleh su setakat seratus kupang lebih jek nak buat pe,tengelam blog awak,macam tak best tu yang tak ramai  follow,hmm ok pe,at least aku lom follow back kauorang lagi kan,tengok la kt shout box,,:P.malas la nak cerita kan,. woaaa... demand kau su!!

EH BAIK KORANG CAKAP BEST CEKALANG GAK KALAU TAK AKU HACK ACCOUNT KORAG.wakakakaka.

baru dua hari join gengblogger dah 20 pelawat,,haishh malas la citer kan macam nak bangga kan,,haishh,,trima jela.hahahaha.
p/s:tengok dah ada orang follow lagi,,ala malu la..u all jangan sebab caps lock kt atas ni u all follow tau,,kalau ada orang tanya cakap u all memang suka bog suhaila ni.memang best gila blog ni,ok?..wakakakaakaka..(kepala masuk air)

Saturday

kau pompuan!

 nama:cik sekonah binti kelion.dilema masalah keliru haru biru dimana sedang mengurut2 manja rambutnye untuk mengurangkan stress yg melampau..wakaka.oit,burok muka kau.cover la ciket..

manusia pon nak berubah...mean di sini berubah ke arah baik..hm so kenapa kita nak hukum dia?dia mungkin menyesal atas apa yang dilakukan dulu and akan menuntut kesilapan dia...haishh... (sila sedapkan hati aku cekalang)
kenapa ye daku rasa begitu lemah bila benda2 macam ni menghantui..?kenapa?adakah kerana wanita di istilah kan fact wanita insan yang lemah bermakna aku juga lemah dalam semua hal.sangat kejam ye falsafah itu..ohh tak!separuh jek..bukan semua.aku kadang2 kuat juga ye berbanding lelaki bila hantu aku dah naik..

dating ceramah with pakcik ayol and papanazri lepak semeja pekena fresh apple railway wif TIGA GELAS teh o ais ye,n papanazri one glass nes ais.ye kenapa i caps lock perkataan itu ye ia menunjukkan aku begitu kagum pakcik ayol mampu menghabiskan minuman gula berlebihan dia tu..haha,eh bangga what?nampak la macam pakcik ayol bertenaga bersungguh2 bagi ceramah.n gula berlebihan dalam minuman menunjukkan kesan dia begitu makin active ye lantang suara dia..hahaha,maaf pak..nama anda saya naikkn dalam entry ni.eh berguna la apa yang anda berdua ceramah i tadi,,ye,memang mata i agak roll n roll bila awak bercakap but i still focusing ok..malas la napak macam focus sangat sebab perlu cover2 line takut jiran kita ingat meeting apakah berlaku?begitu serius la.nasihat:please jangan focus sangt ye kawan2,pandang kiri kanan juga tau.wakakaka.
happy la wif u all..mula2 macam segan lama2 syok pula berborak.eh thankz a lot atas nasihat u n minuman free saya,hm.rasa makin ada kuat la cikit.memang banyak terasa hati la kan apa kauorang cakap tapi i uat2 tak tau,kawan2,balik i terus nanges tau bila ingat kembali apa yang u all kap tu ada betol n salah juga ada.mane boleh girl kuat touching juga erbanding lelai.but i need my strengh how to i getin strong.jangan juga persalahkan girl dalam hal itu.boy pon sama.apa2 pon,iman perlu kuat dalam semua hal.yes,pray to allah he never far away..i get trying.thankz u all.

p/s: i sengaja pangil pakcik ayol sebab awak 7tahun berusia dari saya n to nazri badan anda nampak begitu sasa yang mengodai iman i tu sebab i pangil u papanazri.wakakaka.ampun...ampun..i tak geti nak cover2 line ni..wakakaka.
pic yang tak da kena mgna dalam entry ni..sengaja,nampak aku no diet anymore la.hahaha,burok gila muka kau su...!!cover nyah cover...

gumbira x?

hi/my name is suhaila a.k.a cik somsom.blogspot..wooa cun kan i?haha.bukan la,tu bukan i.saja uplod pic artis kesayangan i.suka tengok pic ni napak tenang jek muka dia nampak cm ada iras2 ciket ngn muka i kan kan.ok.sila muntah sekarang.kakakakah.


sambil play song ni tau!bia nmpk ada fell gitu..
ok.nak cerita ni...eh eh nk g ane tu?dok diam2 depan lptop korang!


siapa gembira bila secret admire awak nak kahwin??sila kedepan,ye awak nampak gembira sangat sambil terloncat2 tinggi atas katil ye.eh belom abis ayat lagi la,bakal berkahwin wif someone but BUKAN awak??ok.teeetttt...(maki untuk 5saat),pesanan>sila lap air mata anda sebelum ia akan mula dengan tangisan dalam kerinduan bak kata shahir, sambil awak memberhentikan loncatan untuk bertukar ke edisi duduk sambil menutup muka yang comel itu tok menahan tangisan.ok.tak suka ye!

mana boleh gembira,.mane boleh.eh eh xleh la.hancur hati jek macam hati tercocok duri sembilu yang sangat tajam yang cocok kiri trus tembos kanan pasti boleh buat maut yang tu kalau tak dirawat..kecewa banyak2 ssangat..entah la nape i rasa macam diri tak sempurna gila rasa macam diri terlalu bodoh amat n terasa hodoh sangat2 plus terlalu gila yang terumbang ambing kat jalan chow kitt wehh. hey kau memang tak sempurna n tak layak la untuk mencintai dia la su..haishhh....

tarik nafas panjang2....hmmmm
tak layak tak layak tak layak...!mybe itu patut i ulang banyak2 kali sambil terhempas2 manja hp kesayangan kt katil bia nampak gila teros bertukar waras ,macam sedar diri bangun dari dilema angau gila gila WTF eh macam nak jerit jek kuat2 la nasib dah malam tak leh memekak la kan..so JERIT KAT BLOGSPOT KESAYANGAN I NI LA bBEST!.ok kenapa saya caps lock ayat tu?ye,akan nampak i telah lepaskan geram plus hancur hati tak dapat terima kenyataan eh..ok.biarkan!

sila redo...fuhh fuhh fuhh...

thankz kepada rakan2 n keluarga la terutamanye yang banyak bagi i semangat hadapi situasi cmni,weh weh semayang 5waktu iman kuat pun bila dah hadapi situasi cmni tetap gak kurang keimanan tu..semayang la dengan membaca surah2 al quran tetiba tidak disengaja air mata membasahi pipi turun ke kain telekung awak,menunjukan betapa sedihnye saat saya nak kawal emosi n cuba khusyuk dalam solat.~~ya allah aku rasa diri betul2 lemah saat itu~~(ok lap air mata i skrang yg mula nk nges lagi).(i cuba tersyum walau dlm hati luka berdarah):))))))
u all xcaya?ok.sila syaitan cepat2 lari hasut hati kau pula bila situasi cmni menghantui korang.wakakaka, then baru tau betapa syoknye layan lagu2 jiwang...hahahaha.(i cuba mengembirakan hati ini :(((( ).jadi..
ok.apa i merepek dlm blog ni pon i xtau.ni secara spontan bila i berceita.byk merepek kn?wakaka.ok.biarkan.thankz kpda cpe2 yg baca entry ini.hope u all pham situasi i enjoy da true love that make u smile always..:)bye

p/s:u...semoga u n dia berbahgia hingga ke jinjang pelamin ke akhir hayat..moga u dapat merasai nikmatnye bila mencintai,i miss u 4ever even u dah buang i jauh2.i hargai kenangan kita,tak akn lupa saat u buat lawak bodo kat i sampai i ketawa n tersenyum sampai esok pagi..:((terasa dunia ni i punya.trima kasih,,moga berbhgia wif her n saling sayang menyayangi k u..undur diri.miss u..loving u..bye.


bila malam mesti touching,,

   pagi: bangun awal kol7 dikejutkan oleh kakak i adah kerana rajin untuk temani i g beli tiket bus.esok balik kl wo..yahooo..(ok,tak jadi ye,sebab i rasa nak beli petang nanti..)sila smbong tido balik.zzzz..
sekian,

eh lom abis cerita lagi la.duduk diam2.ish ish

tengahari: teman ayah g jemputan kahwin rumah sedara,di pontian,johor.kami berdua jek.my mom kurang sihat,ye,masyarakat sekeliling>hey,like sugar daddy with his scandal la attend da wedding,.hampehh..oit,bapak aku la wehh..

jumpa akak sepupu,'akak balik kl bile?esok,ahad.owh yeke..ila balik bile?esok jugak.owh boleh la tumpang kak nanti akak boring drive sorang2,eh eh eh.owh.ok2'.cantikk..disini i akan jimat kos pengankutan yep.bijak!

  petang: balik rumah.penat,kenyang,,apa lagi..zzzzzzzz..kkrokk krookk krokk...

malam:  bosan.makan2,tonton majalah 3,bosan lagi,facebook segala.check2 apa apa yg patut,selesaikan comment2 status,pic album,comment blog..n sewaktu dengannye..bosan lagi,sila kau jadi stalker facebook kawan2 kau..mula membelek2 kot kot ada status yg boleh buat aku rasa WOOAAHH WOOAAHH!(mood bangga la weh)


tetiba...jeng jeng jeng...:(

 facebook profile manusia> mata mula tertumpu disitu,tangan dok klik2 komen2,sila older post,focus,baca status lagi,sah kan nama,focus lagi,mata bergelinang,hati panas..teett..aku mula bermaki hamun.ok!u berjaya buat i bertukar mood,i rasa sedih kecewa.hancur.hampeehh..
~awak n awek lain ber wall to wall manja yep.bagus!~
eh eh eh..

~~kau punya exboyfriend ok sekarang..~~

ok.sila redo!
macam nak uwaaaa uwaa uwaa jek kan..yela walaupun bukan lagi boyfie tapi mestilah ada lagi rasa sayang n cemburu kan kan kan.:(((

sayang,bersabarlah,terima la hakikat dia bukan boyfie kau lagi.dah dah tutup mulot kau tu lalat 10ekor muat nanti..haihh..

p/s:b..sayang rindu b..sayang nak b.. rindu kenangan kita berdua,masih ada sayang kt b,tapi sayang tak boleh ikotkan perasaan.kita da buat keputusan sama2 untuk berpisah.tapi..haihh masih ada cemburu lagi tau..btw,i really miss u b damn muchh!!!



Friday

memang jejalan ngn akak n adik je

salam..sory la friends,da dua hari tak update blog..buzy ket meyh..maklum la cik kiah kita nie enjoy jek kalau balik rumah parent,,ala i kalau hangout pun i selalu hangout dengan family i jek,,tapi paling paling hangout dengan adik n akak i jela.bukan xnak keluar dengan kawan2 tapi i tak bapa suka,i lebih suka hangout dengan family sendri adik n akak biar manusia sekeliling akan berkata eh tengok orang tu baik jek kan keluar dengan adik beradik sendri.amboi rewind kemain i ni.hehehe.ni i update ni kol2 pagi ok tak tido2 lagi..terasa rindu pulak kt blog seolah2 cm memangil2 nama gua 'hoit kau dah lama tak hapdet blog kan'hmm kira cm tu la dialog bersama..wakakaka.
arini hangot dengan adik n akak saya,n with her fiancee..n my nephews.n ada mamat sorang lagi.cpe ntah i tak minat.ala posing2 bandar n g makan2 jek..2 sudah semestinye la kan i msti besarkan perut i dulu kalau tak i tak da semangat nak jalan2..hahaha.teroknye kau!dah la malas nak cerita panjang,,nah amik kau pic2 tadi kami amik.


 
cehh kau nampak macam on diet jek kan









 me with my younger sister..ye,i tau u all nak cakap"eh adik suhaila ke tapi nape badan dia nampak besar ciket kan"//ye,dah tau dah,,,

 biasa la ank dara kena jaga pemakanan..helo i makan kek jek ok.


 saya happy kerana dapat makan paparoti saya ye


my adik with weh i xda adik lelaki ok,mybe with her boyfie kot..i think la.mamat ni yang i cakap tadi.


my older sister with her fiancee n my nephews..abin,alya,iman..saja jek bawak ank2 buah ikot jalan sekali,bia nampak macam "wah awak ada bakat la untuk ada anak nanti.."huh.


kau dah kenapa tension ek adik n akak kau ada boyfie tapi kau tak da lagi.wakakaka

entah pape la kan,i memang..k la jam menunjukkan pukul 2.51am,terasa ngntuk pulak ye.i nak membuta,ok la selamat malam semua..mmuuuaaahh!

Wednesday

weh jangan buat problem la wehh

 wahh cik bedah marah betol muka kau!


wehh wehh aku panas betol la dengan kau ni..kau buat aku marah jela kan,ceett arini banyak betol la dosa aku asyik menyumpah2 kau je.astagfilruallah,tak tahu aku baru lepas tengok 'adik n al-quran' kt tv9..ish!ingat nak la tambah pahala tapi ni da mkin kurang dah nyah..weh aku tau la aku dah lama x service kau tapi jangan la kau buat hal time2 aku tengah sengkek nie..aduh..aku sayang kau la.oh my LAPTOP kesayangan, please la jangan la buat hal..apasal la kau sekejap2 macam blind2 kejap sekat2 kejap loading punya macam haram kan aku nak tunggu kau bapa puluh minute ha..aduh.aku sempat berak kott.ntah la masalah laptop or broadband maxis nie yang lembap ke pe kan..sabar ciket eh nanti lepas abis CNY nie aku bawak kau pergi jumpa uncle Ong belakang Prime city ok..sekarang ni tak boleh la sayang kedai tutup la uncle nak p sambut raya jugak.SOB SOB..tahan tahan..kang aku hilang sabar ada kang kau aku masuk dalam kotak tak usik kau jangan kau bosan pulak.ceh tak tau wa tak le idop tanpa benda alah ni.huh.

Tuesday

bangun dari kemalasan

 hoit,burok muka kau orang.cover la ciket
ye muka aku bia nampak ala2 suci kan?

recently i memang rasa jadi manusia yang tak bapa berguna.ini semua disebabkan kemalasan i.oit malas,kenapa kau menghantui aku ha..p main jauh jauh boleh tak..ish tapi tak boleh la salahkan perkataan tu..ni semua depands on someone..on me la..cehh cehh tak nak sebut diri sendri nampak.bangun2 tido jek trus ngadap laptop,ber facebook2 segala sambil layan radio kegemaran aku hitz.fm.,bergoyang2,dengan tak gosok gigi mandi pon sebagainye terus i bersosial di alam siber ketawa sorang2 syok sendri ye,buang masa berjam jam kat kotak itam i mmg lupa la nak sarapan trus pergi ke lunch time.ishh teruk betol kau kan suhaila..buang la perangai kau ni.
hello i baru lepas kemas rumah ok,sapu2 sampah kemas2 dapur.ala at least i ada uat la keja yang mak i boleh cakap 'wah anak mak ke ni rajin betol',ye,mak memang pandai bodek saya kn..sayang mak ketat2.huh.ala ni semua kemalasan aku muncul bila balik rumah parent jek.yela i kan boleh la diangap tetamu i jarang balik tau.kat rumah kl i  tak lah berperangai cmni  ok.anak dara apa tah.ceett kau memang la lupa daratan kan su,ish3..taubat la suhaila..astaghfiruhallah..astaghfiruallah...
ala nape ntah sejak2 solo nie makin jadi pemalas pula i kan,.ish kau nak promote kau single la kan..truk peragai kau.tak dalah,,i sengaja jek tu.hm i nak mula la start buat jadual..malam ni sebelom tido i kena uat jadual n esok pagi hopefuly la kan dapat la laksanakan.kemas2 rumah,tolong2 mak,masak2 untuk famly,cehh,,eh mak i berkata, eh ila tau la cuti tapi buka la buku',saya tengah semester break la mak,uat pe buka buku dulu,,nanti la tunggu naik class eeh eh..cehh cehh.bkan main lagi.ye2,esok saya mula operasi kerajinan saya ok..k bye2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...